U bent hier

Brouwerij Het Nest Verovert de Wereld

Uitgever: 
Gazet van Antwerpen
Datum: 
maandag, 12 december, 2016

Nieuwe bieren en contractbrouwsels zorgen voor verdubbeling capaciteit

In Café In den Spythigen Duvel zijn twee nieuwe bieren Van Het Nest voorgesteld. De brouwerij ontvouwde ook haar ambitieuze toekomstplannen.

Een goed jaar na de opening van de eigen brouwerij op industrieterrein Beyntel, net op OudTurnhouts grondgebied, gaat het Het Nest nog altijd voor de wind. Eind deze maand zullen ze een kleine vierduizend hectoliter gebrouwen hebben. Zowel eigen productie als voor derden. de maximumcapaciteit wordt de komende jaren meer dan verdubbeld, dankzij onder meer een grotere verkoop in het buitenand en meer contractbrouw.

Grote Straat

Volgend jaar Wordt de grote Straat Van Het Nest, bestaande uit de bieren SchuppenAas, HertenHeer, KoekeDam, SchuppenBoer, KlevereTien uitgereid met de PokerFace. "Een klassiek gebrouwen Witbier met een alcoholpercentage van 5,5 %, ontwikkeld op Vraag van de Italiaanse en Chinese markt", zegt Voorzitter Bart Cuypers. De brouwers van het nest botvieren hun creativiteit verder onder het label FourAces. "We brengen voortaan drie à vier keer per jaar eenmalige bieren op de markt die populairder zijn in bijvoorbeeld Amerika. De eerste is een Barleywine, eën stevig bier van 9%."

De nieuwe brouwsels blijken in de smaak te vallen. "ik ken de meeste bieren van het nest en ook deze PokeFace bevat me", spreekt Erik Gebruers met het glas in de hand. "ik woon zevenhonderd meter van de brouwerij. Als je ziet wat die mannen al gepresteerd hebben, daar mogen we toch trots op zijn."

Een nieuw bier, een nieuwe lijn, buitenlandse afnemers. Geen wonder dat het nest aan zijn maximumcapaciteit zit. Er wordt bovendien ook nog gebrouwen voor derden. "ik ben zelf een brouwerij aan het opstarten maar wou eerst mijn recept uittesten", zegt serviër goran milosevic. Vorige week werd twaalfduizend liter van zijn Salto pivo gebrouwen in Het Nest. "Kleine brouwerijen halen niet vaak dezelfde kwaliteit als bekende, maar Het Nest is een van de besten in belgië, misschien zelfs de beste. ze doen alles voor de klant en dat gaf mij een goede nachtrust (lacht).“

1,2 miljoen flesjes

De eigen bieren vinden ook steeds vlotter hun weg naar het buitenland. Komend voorjaar komen er zes tanks bij, die over twee à drie jaar een totale jaarproductie van negenduizend hectoliter of 1,2 miljoen flesjes garanderen. "De uitbreiding lag binnen onze verwachtingen maar dat maakt het niet minder leuk om ze te kunnen realiseren", aldus Bart Cuypers. "Eind 2018 plannen we de opening van een nieuw magazijn van duizend vierkante meter naast ons huidig gebouw, onder meer om bieren op houten vaten te laten rijpen. De komende jaren gaan we dan ook van drie à vier voltijdse equivalenten nu naar negen à tien wanneer de capaciteitsverdubbeling een feit is." Wouter Adriaensen