U bent hier

Het Nest wil tegen 2015 bier brouwen in eigen brouwerij

Uitgever: 
Gazet Van Antwerpen
Datum: 
donderdag, 9 januari, 2014

Hobbybrouwerij Het Nest gaat eind maart de bouwplannen voorstellen voor hun gloednieuwe brouwerij op de site van Bentel achter Miko.
"Wanneer we precies met de bouwwerken aanvatten, staat nog niet helemaal vast", zegt Bart Cuypers van Het Nest. "De bedoeling is om eventueel nog voor het bouwverlof te starten en klaar te zijn in het najaar. Echt brouwen op onze nieuwe stek zal dan nog niet lukken, want de bouwinstallatie wordt pas daarna geplaatst. Die zal normaal gezien operationeel zijn tegen de zomer van 2015."
Het Nest organiseert in het weekend van 7 en 8 maart opnieuw haar jaarlijkse bierfestival De 18 uren van het Bierpatrimonium. Daar zal de nieuwe telg van de hobbybrouwers voorgesteld worden: de Koekedam. Daarmee zal ook de 'grote straat' compleet zijn want eerder brachten de bierfanaten al Kleveretien, Schuppenboer, Hertenheer en Schuppenaas op de markt. De Koekedam is wel geen volledig nieuw recept. "Het is een herwerkte versie van de Turnhoutse Patriot, die we brouwden voor het feest jaar 2012 waarin Turnhout 800 jaar bestond", zegt Cuypers, "We gebruikten wat andere hopsoorten en het bier zal daardoor net iets fruitiger smaken. Een beetje citrusachtig. De Turnhoutse Patriot gaat dus stilaan verdwijnen en wordt enkel nog verkocht zolang de voorraad strekt. Dat is vermoedelijk nog een maand of twee." VTT