U bent hier

Opendeurweekend lokt tweeduizend nieuwsgierige bierfans

Uitgever: 
Gazet Van Antwerpen
Datum: 
maandag, 26 oktober, 2015

Iedereen wil naar Het Nest

Kevin, Liese, Jelle en Jolien genieten van een SchuppenBoer. (wouter adriaensen)
Afgelopen weekend opende Het Nest de deuren van haar eigen brouwerij voor het grote publiek. Dat bleek massaal geïnteresseerd in de producent van de speelkaartenbieren.

“We hadden wel wat volk verwacht, via de sociale media hadden al honderden mensen zichzelf als 'aanwezig' gemeld", vertelt voorzitter Bart Cuypers. "Over de twee dagen gespreid zitten we aan ongeveer 2000 bezoekers, schat ik.”

Mini festival

Geïnteresseerden kregen bij aankomst een SchuppenBoer aangeboden, mochten de brouwinstallaties – met verklarende opschriften – van dichtbij bekijken en konden in een tent naast het gebouw nog meer proeven op het minibierfestival. Daar stonden brouwers uit Duitsland, Spanje en Amerika. "Allemaal vrienden uit de bierwereld. Er is een plezante interactie, we wisselen ideeën uit en ik ben zelf bijvoorbeeld al gaan brouwen in Washington. Nu wij een eigen installatie hebben, kunnen zij ook hier een bier komen maken.”

Bart zoekt de verklaring voor de grote opkomst in het feit dat Het Nest een lokaal project is en dat brouwerijen mensen aanspreken. Kevin, Liese, Jelle en Jolien uit Oud-Turnhout zijn het daar volmondig mee eens. “We drinken graag de bieren van Het Nest en dus waren we nieuwsgierig hoe ze gemaakt worden en hoe het nieuwe gebouw eruitziet", vertellen ze. Over hun lievelingsbier is er minder eensgezindheid: "KoekeDam natuurlijk!” "Echt? Geef mij maar deze SchuppenBoer!”

Tussen de brouwinstallatie bevonden zich ook enkele Turnhoutse reuzen. “Het zijn de speelkaartenfiguren waarnaar wij ook onze bieren genoemd hebben", zegt Cuypers. “Zo konden de mensen van de Turnhoutse Reuzenclub wat reclame maken. De reuzen worden binnenkort tentoongesteld in de Warande en op zaterdag 7 november is er een optocht.”